У Польщі заявили, що українські заробітчани можуть істотно посилити економіку, так як польські підприємці на Помор'ї потребують іноземців. Їх чекають на роботі обслуговуючим персоналом на курортах, в готелях і закладах громадського харчування. Про це заявив президент філії Північної торгової палати Ярослав Білас. Його цитує Сегодня з посиланням на польські ЗМІ.

Читайте також: Волиняни масово їдуть на заробітки після свят

"Потреби ринку створюють попит на працівників. Громадяни України істотно посилять нашу економіку, тому що туризм в Польщі розвивається, польське море (Помор'я, Балтика – прим. ред.) стає все більш привабливим, оскільки у нас інфраструктура", – сказав Ярослав Білас.

Також, за його словами, зараз заробітки працівників з України різні. Білас додає, що в окремих випадках працівники з України незадоволені роботою.

Читайте також: Середня зарплатня в Україні суттєво зросла за рік, – Держстат

"Це від найнижчої заробітної плати в країні, до 3-4 тисяч злотих нетто. Однак, помітно, що ставки ростуть, тому що... коли працівники з України незадоволені роботою у даного роботодавця – шукають інші можливості і знаходять їх. Така ситуація змушуватиме роботодавців платити українцям стільки ж, скільки і полякам, щоб утримати працівника", – підкреслив Білас.

Відзначається, що в Польщі вже працює півтора мільйона українців. За підрахунками, на літо до Польщі прибуде ще півмільйона громадян України. При цьому раніше стало відомо, що українські "заробітчани" масово їдуть із Польщі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook