Рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 останні тижні зростає по всій Україні. Не виключенням є і наше місто. Тому згідно рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 5 жовтня Луцьк віднесено до помаранчевої зони.

Читайте також: У місті на Волині через спалах коронавірусу 5 шкіл та 1 дитсадок припинили роботу

Сьогодні члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провели чергове засідання з цього питання, йдеться на сайті міської ради.

Розпочинаючи нараду секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що нині ситуація непроста, адже рівень захворюваності на коронавірус поступово зростає.

"На COVID-19 хворіють як діти, так і дорослі та люди поважного віку. Статистика показує, що молодь цю недугу переносить легко. Однак, пенсіонери, люди з хронічними хворобами, мають тяжкий перебіг захворювання, який часто стає для них летальним. Тому ми мусимо бути максимально обережними, дотримуватися протиепідеміологічних норм, аби самому не заразитися та не інфікувати своїх рідних, друзів, колег. Необхідно носити маски у магазинах, громадському транспорті, місцях масового скупчення людей, ретельно мити руки, дезинфікувати їх, дотримуватися соціальної дистанції. Ці елементарні кроки можуть врятувати не одне життя. Люди не повинні легковажно ставитися до цієї недуги.

Ми повинні посилити роботу щодо дотримання протиепідеміологічного режиму у магазинах, торгових центрах, транспорті, навчальних закладах", − додав він.

Начальник управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк зауважив, що у помаранчевій зоні Луцьк перебуватиме мінімум два тижні. Якщо ситуація із рівнем захворюваності поліпшиться, то лише через 14 днів наше місто може опинитися у жовтій чи зелені й зонах.

Читайте також: Від коронавірусу померла ще одна волинянка

У свою чергу, начальник управління охорони здоров’я міської ради Володимир Лотвін зауважив, що поряд із зростанням рівня захворюваності на коронавірус, збільшується й кількість хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції.

За його словами, восени традиційно люди починають більше звертатися до лікарів з бронхітами, нежиттю, ангінами, ларингітами та іншими хворобами. Він зауважив, що на фоні сезонного зростання захворюваності необхідно бути максимально обережними, аби симптоми коронавірусу не переплутати зі звичайною простудою.

Нагадаємо, за останню добу на Волині зареєстровано 131 новий випадок захворювання на COVID-19.

Загалом станом на 02 жовтня в області зареєстровано 8325 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР. Одужало 5288 осіб. 171 випадок хвороби завершився летально.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook