Православна церква України закликає віруючих не панікувати і не впадати у відчай, якщо натільний хрестик загубився або зламався. Про це йдеться на сторінці ПЦУ в Facebook.

Читайте також: Соратник Філарета помер від коронавірусу

Як зазначається, "ви випадково загубили свій хрестик, ви можете вирішити цю проблему, придбавши собі новий натільний хрестик і освятивши його в храмі".

Те ж стосується і ситуації, коли хрестик з часом ламається, втрачає належний зовнішній вигляд – "адже ми живемо в світі, де діють фізичні закони й процеси, і тому цілком закономірно, коли матеріал, з якого зроблений натільний хрест, під впливом різноманітних зовнішніх факторів може змінювати свої властивості", додали в ПЦУ.

Також в ПЦУ відзначають: якщо знайшли загублений хрестик, підійміть святиню, не залишайте її на землі. Спробуйте знайти власника, якщо господаря не вдається знайти, віддайте хрестик священику.

Не вірте в забобони, що не можна піднімати знайдений хрестик, тому що тоді, нібито, ви "берете на себе" і життєві негаразди того, хто його втратив, додали в ПЦУ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook