Сьогодні, 21 серпня, відбулось засідання  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Горохівського району, у зв’язку із збільшенням захворюваності прийнято рішення посилити запроваджені на території району протиепідемічні заходи щодо недопущення поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та продовжити обстеження закладів на дотримання карантину.

Читайте також: Коронавірус атакує: в Україні понад 100 тисяч інфікованих (статистика по регіонах)

Про це йдеться на сайті Горохівської РДА.

Як поінформувала завідувач Горохівського міжрайонного відділу ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" Тетяна Рощина, на сьогодні стан захворюваності на COVID-19 в районі не дає змоги перейти до послаблення обмежень.

Рощина повідомила, що  станом на 21.08.2020 в районі зареєстровано 234 випадки захворювання COVID-19, з них 2 – летальних. Всього отримано 449 екстрених повідомлення про підозру на СOVID-19 (в т.ч. 4 за останню добу). На активному спостереженні знаходиться 50 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Заключну дезінфекцію проведено в 32-х осередках.

Читайте також: На Волині з'явилась ще одна районна лікарня "коронавірусної" першої хвилі

Також, комісія розглянула ряд звернень щодо проведення масових заходів у місті та районі. В ході обговорення, задля безпеки мешканців району,  комісією рекомендовано не відновлювати проведення культурно-масових заходів.

Голова райдержадміністрації наголосив управлінню Держпродспоживслужби в районі та Горохівському відділу поліції ГУНП у Волинській області на посиленні контролю за дотриманням заходів державного санітарно епідеміологічного нагляду в закладах харчування, режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках, у громадському транспорті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook