Синоптики прогнозують 19-20 липня у Карпатах і на Закарпатті значні дощі, є загроза селевих потоків та зсувів ґрунту. Крім того, може піднятися рівень води у річках на Волині, Львівщині та Прикарпатті.

У Закарпатській області 19 липня у річках може підвищитись рівень води на 0,3-0,8 метра. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Через сильні зливи може підтопити населені пункти, що розташовані у низинах. Синоптики попереджають про можливе формування селевих потоків та зсувів ґрунту.

19-20 липня на річках Прип'ять у створi поста Рiчиця та на річці Стохiд у створi поста Любешiв Волинської області буде утримуватись перевищення вiдмiтки затоплення сiльгоспугiдь, присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського i Любешiвського районiв Волинської областi.

Також до 20 липня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська області) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2-1 метра.

Читайте також: Побиті будівлі, автомобілі та знищені посіви: районом Волині пройшлася страшна негода

"Можливий вихід води на окремі ділянки річкових заплав, без решти негативних наслідків. При значних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку", – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook