Білокам’яна нарощує свою присутність біля кордону з Україною. Танки, артилерія, літаки, кораблі в Чорному та Азовському морях. Ракетні установки "еС-300" і "еС-400" націлені на Україну з окупованого Криму. Важко уявити, якщо це все, чи хоча б частково Путін використає проти України. Однак речниця МЗС Росії вже пригрозила окупацією Львова та Києва.

Читайте також: Україна розірвала останні стосунки із Росією

Після конфлікту поблизу Керченської протоки зенітно-ракетні комплекси "еС-400" розгорнули на півночі півострова, неподалік міста Джанкой. Це вже четвертий такий підрозділ, розміщений Росією на території Криму після анексії, пише канал 2+2.

Такі системи здатні вражати цілі на відстані 400 кілометрів і на висоті до 30 кілометрів. Її можливості мають величезний радіус дії. У зону ураження може потрапити вся південна частина України – від Одещини до Приазов'я, а також небо над Дніпром та Запоріжжям. Дістатися може навіть повітряного простору наших сусідів. Ракети долетять і до Молдови, Румунії та Туреччини.

Цього тижня в окупованому Криму зафіксували ще й переміщення ракетних комплексів "Бал", які спрямували до Керчі. Вони вражають цілі як на воді, так і на суші. А знайти їх – надскладне завдання, бо дальність польоту ракети системи – 260 кілометрів, і летить вона наднизько – 4 метри над поверхнею води.

Мілітаристські плани сусідів грандіозні. До кінця року обіцяють завезти в Крим ще більше комплексів протиповітряної оборони, а саме "Панцир С". Їх використовують, щоби захищати військові об’єкти від повітряних нападів ближньої дії. 

Крим із курортного перетворився на військовий бастіон. І росіяни цього не цураються: хизуються і не приховують своїх апетитів. Обклавши Україну базами та ракетами, відверто їй погрожують. Працівникам українського посольства в Москві російські колеги вже не гарантують безпеки. Мовляв, через те, що російські дипломати потерпають в Україні від вічних пікетів та демонстрацій.

Читайте також: Фургон з українцями потрапив в аварію біля Кракова: постраждало 8 людей

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter