У неділю, 18 жовтня, у селі Крупа урочисто відкрили новозбудований дитсадочок "Крупинка". Просторе сучасне приміщення із яскравими ігровими майданчиками гостинно відчинило двері для маленьких мешканців Крупи та навколишніх сіл.

Читайте також: У селі на Волині відкриють нову школу 1 вересня (фото)

На урочисте свято завітали народний депутат Вячеслав Рубльов, голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк, директор будівельної компанії "Інвестор" Андрій Разумовський, директор ТзОВ "Бетон Брук Сервіс" Сергій Стрихарчук та депутат обласної ради Ігор Лех, пише ІА "Волинські новини".

"Спільними зусиллями ми добудували прекрасний садочок, який дуже необхідний мешканцям Крупи і навколишніх сіл. Дитсадка в цьому селі не було понад пів століття. Питання про будівництво дошкільного закладу постало ще у 2007 році, коли я став головою Підгайцівської сільської ради. Однак дозвільні документи ми отримали лише у 2012 році. Фінансування не отримували до 2017-го, активна фаза будівництва розпочалася у 2019 році. Однак наприкінці року держава припинила фінансування об‘єкту, і лише завдяки народному депутату Вячеславу Рубльову необхідні гроші надійшли. Буду відвертим, під час будівництва були суперечки, але ми їх конструктивно вирішували", – зазначив голова Підгайцівської ОТГ Юрій Семенюк.

Юрій Семенюк подякував будівельним фірмам-підрядникам за сумлінну роботу та та вручив подяки від Підгайцівської громади Андрію Разумовському та Сергію Стрихарчуку.

"Села нашої громади активно розбудовуються, то ж маю надію, що це перший, але не останній дитсадок, збудований на території Підгайцівської ОТГ. Після виборів до нас приєднаються ще села, ми матимемо потужну громаду. Сподіваюся, що нардепи поклопочуть і включать у державну програму будівництво дитсадка у Струмівці. До співфінансування таких великих об‘єктів долучається держава, яка виділяє 90% коштів. Громада фінансує 10%", – сказав Юрій Семенюк.

Андрій Разумовський звітує: підрядники виконали свою роботу на відмінно. У приміщенні дитсадка зроблено все за найсучаснішими технологіями: є група для інклюзивних діток на першому поверсі, облаштовані пандуси та внутрішні вбиральні. Підрядники консультувалися у фахівців, які слід підібрати меблі, постіль, посуд та іграшки. Приміщення опалюватиме твердопаливний котел. Як запевнив Андрій Разумовський, дитсадочок повністю автономний, адже має власне водопостачання, сучасні насоси та генератор.

Читайте також: Чиновники Волинської ОДА не впустили голову Підгайцівської ОТГ на зустріч із президентом (відео)

Завідувачка дитсадком Ірина Нестер розповіла, що садочок розрахований на 105 діток. Нині заяви подали 60 батьків. Тут займатимуться 5 груп малюків із Крупи, Лища та Воротнева. Раніше дітки доїжджали у садочок в Підгайці.

Керівник ДНЗ "Крупинка" радіє, що заклад оснащений за останнім словом техніки. Навіть проведена система оповіщення з кабінету завідувачки у всі групи. Щоб повідомити необхідну інформацію, Ірині Нестер достатньо натиснути кнопку і дати підлеглим відповідне розпорядження.

Мама 5-річного Лук‘яна Лілія Перчук дуже рада, що в Крупі нарешті буде дитсадок. Тепер діткам не доведеться їздити в сусіднє село, адже яскравий і просторий заклад є вдома. Лук‘ян з радістю каже, що йому тут дуже подобається, адже є багато іграшок, гарні меблі і нові гойдалки.

"Дитсадочок у Крупі – перший, збудований з нуля за роки незалежності в Луцькому районі. Ми побачили, що можемо бути господарями у себе вдома, якщо об‘єднаємося. Бо один у полі не воїн. Пам‘ятаю, як рік тому всі рахунки були заблоковані, кошти з держбюджету на об‘єкт не надходили. Дві людини, які забили на сполох, це Андрій Разумовський і Юрій Семенюк. Я тоді був на сесії Верховної Ради. За добу дійшов до прем‘єр-міністра і ввечері розблокували рахунки, кошти почали надходити. Але нардеп нічого не зробить у Києві, якщо нема команди на Волині. Тому я вірю в майбутнє з такими людьми. Ми повинні вболівати за майбутнє України, будувати Європу тут і не дивитися на схід чи на захід. Нам потрібні школи, фапи, амбулаторії. Тільки разом ми зможемо подолати виклики, які стоять перед нами", – наголосив Вячеслав Рубльов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook