У селі Пульмо, що у Шацькому районі, впродовж трьох днів тривають особливі спортивні змагання – Кубок Світязя з бочче. За перемогу у турнірі впевнено борються люди із ураженнями опорно-рухового апарату із різних куточків Волині. 

Читайте також: На Волині у трьох населених пунктах відсвяткували День села

У Шацькому районі подібні змагання відбуваються вперше. Бочче – один з наймолодших видів спорту, який розвивається в Україні. Учасники гри намагаються закинути м’ячі свого кольору якомога ближче до білого, якого звуть "джеком". Цей вид спорту родом із Італії і уже увійшов до переліку параолімпійських видів спорту. Гра вимагає винахідливості, кмітливості та вміння мислити. З кожним роком бочче стає все більш популярним на Волині, бо є доступним для осіб з інвалідністю. Другий рік тривають подібні турніри у різних районах області. Ініціатор змагань голова ГО "Добродія в дії" Володимир Кравчук, який два роки тому спробував грати у бочче, об’єднав навколо свого захоплення чимало волинян і друзів з інших регіонів.

"Боччею займаються такі люди, яким інші види спорту не доступні", – розповів пан Володимир.

Минулого року члени ГО "Добродія в дії" вирішили 2018 рік оголосити роком бочче на Волині, отож в січні у Ковелі стартували і впродовж року проводили змагання  у християнських таборах, де є візочники, під час днів міст, зокрема, у Володимирі-Волинському та Горохові, а також у селищі Маневичі.

"Потім вирішили провести турнір у Шацькому районі, а ще плануємо Кубок Полісся із бочче, якщо знайдуться спонсори, – зазначив Володимир Кравчук. – Вперше зараз приїхали учасники із Каменя-Каширського та Старої Вижви, вдруге беруть участь любомильчани, але цього року їх більше – п’ятеро. Тобто є люди, які хочуть займатися боччею, просто їх треба витягнути. Якщо раз приїхали, то вдруге точно будуть".

Загалом до Шацька приїхали 28 учасників.

На змаганнях був присутній і депутат Волинської обласної ради від фракції УКРОП Михайло Імберовський.

"Для мене є честю бути на такому заході. Ці сильні духом люди, які приїхали на змагання, є прикладом для нас усіх. Засновник Фонду "Тільки разом" Ігор Палиця постійно підтримує спортивні ініціативи волинян, тому реалізує багато проектів, орієнтованих на розвиток масового спорту. Не стільки важливі змагання, скільки спілкування і набуття позитивних емоцій. Фонд Ігоря Палиці та обласна рада всіляко буде підтримувати подібні ініціативи", – зазначив депутат.

Читайте також: У Луцьку придбають автобус для Палацу учнівської молоді

Голова Шацької ради Сергій Карпук  від усього депутатського корпусу привітав на шацькій землі учасників змагань та побажав перемоги кожному.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter