Сьогодні, у рамках місячника "Озеленення громади – справа кожного", у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки посадили нові зелені насадження.

Разом з небайдужими лучанами, працівники відділу екології міської ради та КП "Парки та сквери" висадили 300 дерев. Ще 200 висадять наступного тижня, інформують мер міста та сайт Луцькради.

До заходу долучились міський голова Ігор Поліщук, начальник відділу екології Оксана Лисак, а також працівники освітніх закладів нашого міста.

Понад 500 дерев планують висадити після того, як з секторів всередині парку зійде вода.

Як зазначила Оксана Лисак, одним із основних завдань в плані догляду за Центральним парком є відновлення кленово-тополевих насаджень: "Тополя має недовгий вік. В умовах міста – це максимум 60-70 років, а в умовах надмірного зволоження парку – не більше 40-50 років".

Під час озеленення було додатково висаджено 50 саджанців пірамідальної тополі, 150 саджанців клену гостролистого та 100 саджанців липи серцевидної.

"Цього року лише в Центральному парку буде висаджено більше тисячі дерев. Триста лип висадять цього тижня, ще двісті саджанців різних порід – наступного тижня. А як тільки вода з секторів зійде, буде висаджено дерева не лише вздовж алей, але й у безлічі інших куточків нашого парку.

Звичайно, озеленення – це важливо. З плином часу, на превеликий жаль, безліч дерев відживають своє і їх фонд необхідно відновлювати. Це зелені легені нашого міста, тож чим більше дерев та зелених насаджень тут буде – тим кращою буде екологія", – зазначив міський голова Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook