25 березня, у Луцьку четверо підлітків побили 38-річного чоловіка через зауваження.

Читайте також: Показував геніталії, бив дружину та чіплявся до офіціанток: повідомили деталі затримання дебошира у пабі Луцька

Про це повідомляє ІА "Конкурент".

Володимир (чоловік, якого побили неповнолітні) розповів, що близько 15:00 він спинився перед ствітлофором у центрі міста, аби перейти дорогу. Поруч стояли четверо підлітків. Вони тримали дві портативні колонки, з яких звучали пісні російською мовою.

"Знаєте, гріх було не зробити зауваження. От я й сказав хлопцям, що вони ж не москалі, а волинські хлопці, і припустив, що люди навколо них, можливо, не хочуть це слухати. Хлопці відреагували агресивно: мовляв, я "мусор", і що не маю права їм нічого забороняти. Хоча я й не забороняв, лише зробив зауваження", – розповідає лучанин.

Коли на світлофорі загорілося зелене світло, підлітки попрямували за чоловіком. Зі слів постраждалого, вони шуміли й сміялися, тому чоловік обернувся й ще раз повторив, що нічого їм не забороняє. А через кілька секунд його наздогнав сильний удар в потилицю. Чоловік роззирнувся і вхопив за руки найстаршого підлітка, якому, ймовірно, було 17 років. У цей момент його друзі нанесли Володимирові ще кілька ударів в обличчя.

Читайте також: Пішла відпочити, а опинилась в лікарні: у Луцьку в барі відвідувач жорстоко побив жінку (відео)

Чоловікові вдалося схопити двох з нападників. Викликати поліцію й швидку допомогли перехожі.

Він написав заяву в поліцію.

Як наслідок інциденту, у чоловіка – забої, розбита губа у кількох місцях. Висновок судмедекспертизи буде у понеділок, 29 березня. Зараз чоловік скаржиться на головні болі, які так і не пройшли з моменту бійки.

"Які мотиви були в мене і в них? У мене був мотив зробити  цим людям зауваження. А в них де взявся мотив настільки агресивно відреагувати? Політичний? Тобто захистити своє право слухати російський реп на всю "катушку"?", – обурюється Володимир.

Як зазначила у інспекторка сектору комунікації управління Нацполіції Волині Марина Балдич, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне легке тілесне ушкодження. Поліцейські нині встановлюють всі обставини інциденту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook