На Волині кіберфахівці Служби безпеки України блокували діяльність організованої групи, учасники якої крали кошти з рахунків клієнтів приватних та державних банківських установ в Україні та за кордоном. Про це інформує СБУ.

Читайте також: На Волині сирієць нелегально переправляв мігрантів в ЄС (відео)

За даними досудового слідства, злочинну схему організували п’ятеро мешканців іншої області. Підпільний call-центр вони обладнали в офісному приміщенні у центрі Луцька і залучили штат із кількох десятків операторів. Зловмисники телефонували клієнтам і, представляючись співробітниками фінустанов, виманювали дані про CVV-коди, номери банківських рахунків, пін-коди до платіжних карток. Після отримання доступу до клієнтських коштів ділки переводили гроші на підконтрольні їм рахунки.

За оперативними даними, учасники групи викрадали щомісяця майже півмільйона гривень.

Під час обшуків у приміщенні call-центру і за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та готівку.

Провадження розпочато за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, вчиненні за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру.

Читайте також: Головного держінспектора Волинської митниці спіймали на хабарі

Заходи із викриття незаконних оборудок проводилися оперативниками УСБУ у Волинській області спільно з працівникам ГУ Нацполіції Волинської області під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.  

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook