Розпочалася активна стадія ремонту проспекту Волі. Зокрема, у вівторок розпочнуть земляні роботи із заміни каналізації, тому з понеділка рух окремими ділянками в центрі міста буде ускладнений.

Читайте також: На вулиці у Луцьку буде односторонній рух

Про це під час традиційного щотижневого звіту повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, – передає ІА Волинські новини.

«Стартувала активна фаза ремонтних робіт на проспекті Волі. Бачимо, що станом на сьогодні знімають частину технічної смуги, якщо рухатися проїжджою частиною ліворуч від вулиці Шопена до Київського майдану. У вівторок, 18 травня, розпочнемо земляні роботи по заміні каналізації. А в понеділок опублікуємо текстовий варіант схеми руху громадського транспорту та як здійснити об’їзд приватним транспортом. Також опублікуємо необхідні графічні матеріали. З початку тижня доведеться потерпіти деякі незручності, інакше ми не зробимо капітальний ремонт проспекту Волі, а ми робимо його грунтовно», – наголосив міський очільник.

З його слів, станом на сьогодні вже відбулася заміна мереж водопостачання на суму понад 5 мільйонів гривень.

«Будемо замінювати велику частину зливової каналізації, а також частину загально-фекальної каналізації та три переходи мережі теплопостачання на суму понад 4 мільйони гривень. Це робимо для того, щоби після ремонту не сталося такого, що мережа не витримала. Тоді доведеться розкопувати новий тротуар, нове озеленення, аби відремонтувати мережу», – наголосив мер.

Читайте також: Коли та як перекриватимуть проспект Волі для ремонту

Також Ігор Поліщук розповів, що серед лучан є велика кількість нарікань на видалення дерев на проспекті Волі. Тож зазначив, що відбудеться певне розширення проспекту, зокрема, з обох сторін з’являться додаткові смуги для паркування авто.

«Так ми заберемо з проїжджої частини припаркові автомобілі, і таким чином збільшимо пропускну здатність дороги», – наголосив міський голова.

Натомість він зауважив, що невелику частину дерев на проспекті все ж видалять, зокрема біля гімназії №4.

«Саме під цими деревами проходить каналізація, яку ми змушені замінити. Бо, однозначно, буде прорив, якщо ми цього не зробимо і залишимо все як є», – підкреслив мер.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook