У Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя  розглянули звернення депутатів Волинської обласної ради до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо підтримки проекту Виборчого кодексу України. Про це йдеться на сайтіВолинської обласної ради.

Читайте також: Депутати Волинської обласної ради звернулися до Гройсмана

"Рішення Верховної Ради України приймаються виключно на її пленарних засіданнях шляхом голосування (частина друга статті 84 Конституції України).
Так, народні депутати України, визначившись шляхом голосування на пленарному засіданні Верховної Ради України 07 листопада 2017 року, підтримали в першому читанні за основу проект Виборчого кодексу України (реєстр. № 3112-1 від 02 жовтня 2015 року), поданий народними депутатами України Парубієм А.В., Черненком О.М., Ємцем Л.О.
Разом з цим інформуємо, що Постановою Верховної Ради України від 7 листопада 2017 року № 2174-VIII «Про прийняття за основу проекту Виборчого кодексу України» Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя доручено доопрацювати проект Виборчого кодексу України з урахуванням пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи та внести його на розгляд Верховної Ради України у другому читанні.
Проект Кодексу готується до розгляду у другому читанні відповідно до Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом України від 10 лютого 2010 року № 1861 -VI.
При цьому слід зазначити, що до проекту Виборчого кодексу України внесли пропозиції та поправки понад сто суб’єктів права законодавчої ініціативи на близько трьох тисячах аркушів.
Разом з тим повідомляємо, що після формування порівняльної таблиці до другого читання Комітет на своєму засіданні розгляне питання про подальшу роботу над проектом Виборчого кодексу України", - повідомив у відповідь на звернення Волиньради Голова Комітету Руслан Князевич.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook