У Волинській обласній клінічній лікарні – новий ангіограф. Апарат призначений для обстежень, оперувань та протезувань всіх судин людського організму.

Читайте також: На Волині психічнохворий чоловік ледве не спалив багатоквартирний будинок (фото)

Придбали прилад завдяки субпроекту "Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області" від Світового банку. 

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Новий ангіографічний апарат відтепер працюватиме у обласній клінічній лікарні. З його допомогою можливо проводити широкий спектр втручань на серці та судинах. А також отримувати зображення з високою роздільною здатністю, має додаткові можливості для спеціальних процедур, та може використовуватись в гібридних операційних.

Головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Сидор каже, що такого обладнання в Україні ще не було.

"Цей апарат, який зараз ми відкриваємо − це єдиний в Україні. В день буде проходити обстеження десь 40 людей на цьому апараті", − зазначив головний лікар Іван Сидор.

Завідувач відділення інтервенційної радіології Юрій Легкодух розповідає, що за допомогою нового апарату можна побачити найменші судини пацієнта, що значно прискорить процес лікування.
Юрій Легкодух, Завідувач відділення інтервенційної радіології

Проект відбувся в межах реалізації у Волинській області субпроекту Світового банку, який передбачає вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу. Для обласної клінічної лікарні виділили 41 мільйон гривень, 17 з яких витратили на цей апарат.

Іван Сидор розповів, що окрім нового ангіографічного апарату тут реалізують й інші проекти.

Читайте також: Відійшов у вічність декан хімічного факультету СНУ імені Лесі Українки Олег Парасюк

До слова, для реалізації цього проекту Світовим банком передбачено виділити майже 240 мільйонів гривень, зокрема на реконструкцію та капітальний ремонт приміщень амбулаторій загальної практики-сімейної медицини у області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter