В Україні уже третій тиждень поспіль фіксують зниження епідеміологічної активності, а також кількості нових випадків захворювання коронавірусом. Але попри це, ситуація залишаться напруженою. Загальна кількість захворілих наближається до одного мільйона осіб. Волинська область з показником 452 на 100 тисяч населення за останні 14 днів перемістилася з 10 на 8 місце в Україні. Про це інформували під час чергового брифінгу у Волинській ОДА сьогодні, 23 грудня.

Читайте також: У місті на Волині прийняли обмеження січневого локдауну

Як зазначила головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко, цей показник по області вищий середньодержавного на 19%. В інших західних областях, ці показники нижчі від нашого.

Також на брифінгу повідомили, що після незначного зниження захворюваності коронавірусом в області знову почав зростати цей показник.

"Якщо на початку грудня тижневий приріст випадків складав 3%, а за останній тиждень перевищив 27%. За минулий тиждень захворіло понад 2,6 тисячі осіб (для порівняння: позаминулого було виявлено 2 тисячі). Найбільше хвилює захворюваність у місті Луцьк, Луцькому районі, адже саме на ці території припадає 73% усієї захворюваності в області. Інтенсивний показник на 100 тисяч населення перевищує середньообласний на у 2,6 раза.

Крім того, високий рівень захворюваності утримується у місті Володимир-Волинський, де показник також перевищений майже вдвічі. Найнижчі показники фіксують у Старовижівському, Камінь-Каширському, Ратнівському та Шацькому районах", – інформувала Наталія Янко.

Читайте також: Три смерті та понад 350 нових хворих: де на Волині виявили COVID-19

Нагадаємо, що станом на 23 грудня в області зареєстровано 31490 випадків COVID-19, що підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 1515 у дітей та 2343 у медичних працівників. Одужало 25 368 осіб, з них 1163 дитини та 1969 медичних працівників. 495 випадків хвороби завершилося летально (в тому числі померло 18 медиків).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook