У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки офіційно відрекомендували нового ректора. Ним став доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор Анатолій Цьось.

Читайте також: Анатолія Цьося офіційно призначили ректором СНУ

Відповідно до наказу Міністра освіти і науки України Ганни Новосад Анатолія Цьося було призначено на посаду ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки терміном на п’ять років: з 24 січня 2020 року по 23 січня 2025-го.

У своєму виступі новопризначений ректор розповів про значні досягнення волинського вишу та пригадав чимало значних постатей, які доклали чимало зусиль до заснування та розвитку університету. Також Анатолій Цьось висловив щирі слова подяки попередникам та колегам за плідну роботу та за наданий кредит довіри.

Крім того, Анатолій Цьось зазначив, що найближчим часом буде організована широка дискусія у структурних підрозділах із залученням громадськості Волині та влади щодо повернення назви університету у такій редакції: "Волинський національний університет імені Лесі Українки", що дасть можливість ідентифікувати університет відповідно до його географічного розміщення.

Читайте також: Найбільший вуз Волині отримав нового ректора

Також новопризначений ректор анонсував значні зміни у волинському виші. А саме, створення медичного факультету у виші і уже з 1 вересня розпочнуться роботи у цьому напрямку. 

"Є принципова домовленість між університетом та бізнесом про оплату навчання на спеціальність "Медицина" 50 студентам коштом бізнесу", – зазначив він.

Крім того, у планах створення університетського видавництва, оновлення наглядової ради з залученням державних діячів, розроблення і реалізація проекту світової відеотеки та цифрового документообігу.

Також новообраний ректор подякував за багаторічну співпрацю Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" та його засновнику особисто і висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Читайте також: Анатолій Цьось розповів, що першочергово змінить у СНУ (відео)

Аби привітати новопризначеного ректора та побажати успіхів у роботі на урочистий захід завітали народний депутат України Ірина Констанкевич, голова Волинської облради Ірина Вахович, керівник управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна, виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт, генконсул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур, духовенство,  освітяни, викладацький склад вишу, студенти та інші почесні гості.

Нагадаємо, що у другому турі виборів ректора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки переміг Анатолій Цьось. За нього віддали свої голоси 883 особи, що складає 85,14% від загальної кількості виборців. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook