У Житомирі 25-річного солдата-контрактника знайшли повішенним у душовій кабіні гуртожитку. У його телефоні була передсмертна записка. Головна версія загибелі - самогубство через неспроможність заплатити за кредити, йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте також: 25-річний волинянин-контрактник повісився у військовій частині в Житомирі

Зникнення бійця помітили під час ранкового шикування, коли 25-річний солдат, механік ремонтного цеху не з'явився на плацу. Його кинулися шукати і знайшли повішаним у душовій кімнаті. Причина смерті – механічна асфіксія шляхом удушення. 

У військовій частині інцидент не коментують. Кажуть лише, що контрактник сумлінно виконував свої обовязки, чогось дивного у його поведінці не помічали.

У військовій прокуратурі відкрили провадження за статтею "умисне вбивство" з позначкою – самогубство. У мобільному телефоні солдата знайшли світлину передсмертної записки. Із тексту слідчі зробили висновок, що контрактник мав багато кредитів. "За цих оставин причиною того, що він покінчив життя самогубством стала значна сума заборгованості за кредитами у так званих кредитних спілках", – каже прокурор Житомирського гарнізону Ігор Кринін. 

Контрактник родом із Волині. Нам не вдалося поспілкуватися з його батьками, бо їхали якраз у військову частину. У сільраді запевняють, ще ввечері напередодні смерті матір говорила із сином і начебто все було нормально. "Мама ввечері з ним говорила і нічого такого не було. Він був нормальним хлопцем, закінчив інститут, має вищу освіту, відслужив восени півтора року й підписав контракт на шість місяців", – розповіла голова Великоглушанської сільської ради Євгенія Наливайко.

Читайте також: Викладач-професор скоїв самогубство просто в університеті

Слідчі не відкидають і версії доведення до самогубства. Адже до смерті хлопець розмовляв зі своєю дівчиною, з якою раніше збирався одружитися. Прощався він із нею чи посварився, з'ясовуватимуть слідчі. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook