У команді Володимира Зеленського незадоволені переговорами міністра охорони здоров'я Максима Степанова щодо вакцин від COVID-19. Тому до цього процесу активно долучився Офіс Президента.

Читайте також: Шмигаль заявив, що карантин в Україні буде діяти до кінця року

Роботою Степанова щодо закупівлі вакцини незадоволені

Компанії Pfizer і Moderna 8 місяців чекали будь-яких запитів від МОЗ. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела.

"З AstraZeneka є інша проблема: їхнє представництво в Україні належить росіянам, це ускладнює переговори через політичну складову", – зазначив співрозмовник.

Кого ще залучили у переговорний процес

Наразі Офіс Президента долучився до процесу перемовин. Крім того, усім українським послам також доручили вести переговори.

Читайте також: Ціна просто космічна: показали елітні апартаменти Степанова у центрі Києва (відео)

"Зараз є надія, що з нами поділиться ЄС, як це зробила Румунія, поділившись препаратами з Молдовою", – розповіли виданню.

Профільний заступник голови Офісу президента Юлія Соколовська підтвердила ЗМІ інформацію, що питанням постачання вакцини в Україну займаються на різних рівнях, зокрема й Офіс Президента.

За її словами, про це говорили з президентами Франції, Литви та Португалії. У перемовинах брали участь віцепрем'єрка Ольга Стефанишина та українські посольства.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook