Європейський футбольний союз (УЄФА) через пандемію коронавiрусу розглядає варіант з розіграшем Ліги чемпіонів за схемою баскетбольного "Фіналу чотирьох".

Читайте також: Зеленський звернувся до українців через спалах коронавірусу: головні тези

Як повідомляє AS, один з альтернативних варіантів – це поєднання півфіналів і вирішальної гри у "Фінал чотирьох" за прикладом баскетбольної Євроліги. Чотири півфіналіста приїдуть в одне місто, де на одному тижні пройдуть відразу обидва півфінали і фінал, пише Obozrevatel.

За аналогічною схемою планується визначити і переможця Ліги Європи. Таким чином, "Фінал чотирьох" Ліги чемпіонів (якщо УЄФА вибере саме цей варіант) пройде в Стамбулі, а "Фінал чотирьох" Ліги Європи – у Гданську. При цьому матчі попередніх стадій будуть зіграні в звичному режимі, але за зачиненими дверима.

Читайте також: Україна закриває кордони (відео)

Відзначимо, що 13 березня УЄФА скасував всі матчі Ліги чемпіонів та Ліги Європи, які повинні були відбутися 17-19 березня.

Під заборону потрапляють поєдинки 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, заплановані на 17-18 березня, чвертьфінали юнацької Ліги чемпіонів 17-18 березня і всі зустрічі 1/8 фіналу Ліги Європи 19 березня.

УЄФА у вівторок, 17 березня планує випустити заяву про перенесення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу (Євро-2020) на 2021 рік.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook