Міністерство охорони здоров'я України оновило список країн, які входять до "червоної" і "зеленої" зон, за якими визначається необхідність здавати тест на коронавірус і проходити самоізоляцію. 

Читайте також: Популярна серед українських туристів країна посилила правила в'їзду

Актуальний перелік оприлюднили на сайті МОЗ 10 серпня.

До "зеленого" списку України додали Швецію, Чехію, Португалію, Білорусь, Австрію, Канаду, Велику Британію, Литву, Грузію та Італію. У переліку країн, з яких до України можна потрапити без проходження самоізоляції і тесту, також залишилися Туреччина, Єгипет і Хорватія. 

Водночас у "червоному" списку − Росія, Польща, Китай, Естонія, Греція, Кіпр, Франція, Нідерланди, Німеччина. До того ж, "червоними" залишилися Чорногорія, Болгарія і Албанія. 

Повний перелік усіх країн можна переглянути на сайті

Зазначимо, до "червоного списку" України входять держави, де кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні. Або ж якщо у країнах приріст числа інфікованих за останні 14 днів більший за аналогічний за минулі 14 днів на 30%. 

Читайте також: Вірус дійшов до пляжів: у популярній серед українських туристів країні забили на сполох через нову хвилю COVID-19

Усі прибулі до України з "червоних" країн повинні або піти двотижневу ізоляцію, або показати негативний результат ПЛР-тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону, або здати ПЛР-тест протягом доби. Іноземці зобов'язані мати поліс медичного страхування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook