Наступного тижня в Україні з'являться експрес-тести для виявлення коронавірусу Covid-19, які допоможуть швидко встановити діагноз за 15-20 хвилин. Тести можна використовувати за межами лабораторії.

Читайте також: Ще один лайнер має на борту заражених на коронавірус

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко. Додамо, що в Україні вже є наявні тест-системи, які були закуплені Центром громадського здоров'я, німецького виробництва і 30 тест-систем на три тисячі досліджень було передано в рамках співпраці ВООЗ.

Ляшко додав, що в Україні очікуються швидкі тести, які можна використовувати безпосередньо біля ліжка хворого: відбираються біологічні матеріали, і за 15-20 хвилин можна виявити коронавірус.

Після швидкого тесту аналізи потребують подальшого підтвердження в лабораторії. Додамо, що експрес-тести Україна може отримати з Китаю 3 березня, а розмитнення триватиме до 10 березня.

"Ми замовили і нам доставляється партія швидких тестів з Китайської Народної Республіки, які дадуть можливість лікарям-інфекціоністам діагностувати коронавірусну хворобу прямо біля ліжка хворого – за 15-20 хвилин. Але надалі вони все одно будуть потребувати підтвердження у вірусологічній лабораторії", – інформує головний державний санітарний лікар.

Читайте також: Коронавірус може обвалити національну валюту

Ляшко наголосив, що тестів буде небагато, адже КНР видає їх за квотним принципом і в першу чергу забезпечуються швидкими тестами ті країни, в яких зафіксовані випадки коронавірусу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook