Україна до кінця п’ятниці, 27 березня, закриє державний кордон.

Читайте також: У Луцьку на самоізоляції знаходиться багато людей, які повернулися з-за кордону

Про це заявив у відеозверненні президент Володимир Зеленський, пише ТСН.

"Учора Кабінет Міністрів на один місяць запровадив режим надзвичайної ситуації. Це важливе рішення для здоров’я українців. Його не слід плутати з надзвичайним станом. Надзвичайна ситуація – це тимчасовий правовий режим, який консолідує роботу всіх владних органів і, водночас, не обмежує конституційні права громадян. Цей режим – не про диктатуру, це – про дисципліну. Наразі ми діємо настільки жорстко, наскільки цього вимагають сьогодення та виклики майбутнього", – наголосив він. 

За словами Зеленського, саме тому до кінця п’ятниці, 27 березня, буде закрито державний кордон та припинено пасажирські перевезення.

"Два тижні тому я закликав громадян терміново повернутися до України. Більшість, і я їм вдячний, зробили це самостійно. Інших, а це понад 80 тисяч українців ми повернули додому літаками, потягами та автобусами", – додав президент.

Також Зеленський зауважив, що нині Україна не може чекати.

"Ми опинилися перед важким вибором між громадянами, які ще за кордонами, та безпекою 40 мільйонів громадян всередині країни", – пояснив глава держави.

Водночас президент запевнив, що обов’язок держави – піклуватися про кожного українця.

Читайте також: У Луцьку та на Волині встановлять блокпости: адреси

"Про тих, хто не зможе повернутися у найближчі два дні, подбають наші дипломатичні представництва та українські громади за кордоном. Про жодного українця, який залишиться за кордоном, ніхто не забуде. Ми поступово повертатимемо вас, але з урахуванням епідемічної ситуації у місці вашого перебування, а також рівня забезпечення необхідними засобами та готовності медичної системи до вашої обов‘язкової ізоляції", – резюмував він. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook