Українські військові візьмуть участь в одних із найбільших в історії НАТО стратегічно-військових навчаннях. Тренування "Trident Juncture 2018" розпочнуться у Норвегії 25 жовтня.

Читайте також: На Волині проходять збори тероборони (фото)

Про це повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Окрім 29 країн Альянсу учасниками навчань також стануть військові підрозділи зі Швеції та Фінляндії.

"З вересня 5 українських офіцерів залучено до роботи у секціях штабу багатонаціональної коаліції, вони пройшли етапи теоретичної підготовки та оперативного злагодження і вирушать виконувати завдання за своїми напрямками у Неаполі, Рамштайні та Ставангері", – інформують у прес-центрі ЗСУ.

Читайте також: В Україні відбуваються масштабні військові навчання (відео)

У відомстві зазначають, що активна фаза "Trident Juncture 2018" за участю 45-тисячного міжвидового контингенту військ триватиме до 7 листопада.

"За сценарієм навчань багатонаціональна коаліція НАТО проводить масштабну військову операцію зі звільнення незаконно окупованої північної частини Королівства Норвегія. Агресором виступає видумана країна "Мурінус", за обрисами якої легко вгадується наш північний сусід", – повідомили у штабі.

Командно-штабна фаза навчання триватиме до третьої декади листопада в органах управління та навчальних центрах Альянсу від італійської провінції Кампанія до норвезьких фюльке Трьомсо та Фінмарк.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter