Спеціальні санкції і обмежувальні заходи застосовані щодо кількох транспортних підприємств РФ через підписання контрактів з підприємствами цієї галузі на тимчасово окупованій території Луганської області.

Читайте також: На Волині викрили схему масштабного ввезення товарів з-за кордону

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Так, співробітники СБУ встановили, що в 2018 році кілька російських юридичних і фізичних осіб уклали "зовнішньоекономічні угоди" з транспортними підприємствами, що працюють на тимчасово окупованій території (ОРЛО). На підставі цих договорів відбувається систематичне незаконне переміщення вантажів через закриті пункти пропуску "Ізварине", "Довжанський" і "Червона Могила" Луганської митниці. 

Крім того, ці ж російські юр- та фізособи намагалися налагодити бізнес з підприємствами на підконтрольній Україні території.

У СБУ підкреслили, що своїми діями російські підприємства грубо порушують міжнародні норми і правила, а також причетні до фінансового і матеріального забезпечення терористичних організацій на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей. 

Читайте також: Путін заявив, що Росія готова добудувати "Північний потік-2" за власний рахунок - ЗМІ

Це завдає суттєвих збитків економіці України, тому СБУ ініціювала перед Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Радою національної безпеки і оборони України застосування до даних підприємств спеціальних санкцій та обмежувальних заходів.

"РНБО і Мінекономіки ввели санкції проти низки підприємств країни-агресора, в тому числі АТ "РЖД Логістика", ТОВ "Промкомплекспласт", ТОВ "Газголдер" та інших суб'єктів господарювання РФ", – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter