Відомий шеф-кухар, учасник проекту "Мастершеф" Євген Клопотенко заявив про бажання зробити борщ світовою спадщиною ЮНЕСКО. Про що він заявив в інтерв'ю Укрінформ, передає Еспресо.TV.

Читайте також: У Луцьку закриють популярний ресторан (фото)

"Нещодавно в Словенії на полицях магазинів почали продавати борщ під назвою "Рускій суп"! Так, його справді часто готують і в Росії, і в інших країнах, я прекрасно розумію, що існує "польський борщ", "білоруський" і навіть "болгарський", але це все інтерпретація нашого українського борщу!", – вважає кухар.

"Вивчаючи нашу кухню, я зрозумів, ми не маємо жодної запатентованої страви. Більше того, у нас, як у нації немає розуміння, власне, а що ж таке наша національна страва. Єдина страва, яка об’єднує всіх українців, це борщ. Саме він може об’єднати і захід, і схід, і північ, і південь, тому що його готують скрізь. І, як би дивно це не пролунало, та для українців - це страва, яка визначає нашу ідентичність", – впевнений Клопотенко.

Тому кухар поставив собі завдання - внести український борщ до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка захищає шедеври нематеріальної культурної спадщини людства.

Читайте також: Супрун знову розвіяла купу міфів і сказала, як правильно вживати ягоди

"Нехай борщ готують у всьому світі, але знають, що це українська національна страва! Я абсолютно переконаний, що коли ми внесемо борщ до спадщини ЮНЕСКО як нашу українську страву, то станемо ще сильнішими як нація, тому що, може так статися, що ми одного разу дізнаємося, що борщ – то російська страва, і тоді ми програємо ще одну інформаційну війну", – додав Клопотенко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Минулого, 2018-го, українське Міністерство культури вже збиралося подбати про включення борщцу до загальносвітової спадщини ЮНЕСКО, на що зазвичай йде щонайменше півтора року.