Медалі чекали на своїх справжніх господарів шість років.

Читайте також: Волинські футболістки – на другому місці у Вищій лізі чемпіонату України

Про це повідомляє Федерація легкої атлетики України.

Українські скороходи отримали дві срібні нагороди з Кубка Європи 2015 року, що відбувався у іспанській Мурсії.

Через шість років після змагань чоловіча збірна України зі спортивної ходьби, а також окремо й Іван Банзерук, піднялися на одну сходинку вище на п'єдесталі. 

Збірна у складі Івана Банзерука, Сергія Будзи та Ігоря Сахарука стали срібними призерами командного турніру на дистанції 50 кілометрів. А Банзерук тепер додактово має «срібло» в індивідуальних змаганнях на тій же дистанції.

Як так сталось

Російських атлетів Міхаїла Рижова та Івана Носкова, які в складі команди посіли друге місце на турнірі, дискваліфікували через допінг. Їхні результати було анулювано: в Рижикова – з 2012 до 2015 років, Носкова – за 2015-й, зокрема й цього Кубка Європи.

Відповідно, їхні медалі переходять наступним за результатами командам і спортсменам. Про це ФЛАУ повіломила в циркулярному листі European Athletics, покликаючись на рішення Athletics Integrity Unit.

На Кубку Європи-2015 російські спортсмени обійшли команду України, які на той час завоювали «бронзу». Також Рижиков і Носков обігнали Івана Банзерука в особистих змаганнях. Тоді українець узагалі був поза призовими місцями в індивідуальній гонці, адже поступився й італійцю Марко де Лука.

Дискваліфікація росіян триває ще з 2015-2016 років, проте офіційне підтвердження про те, що медалі отримає Україна, з'явилося лише зараз.

Читайте також: Дві бронзові, три срібні та три золоті медалі: волиняни виступили на чемпіонаті України з пара пауерліфтингу

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook