Найбільший рівень довіри в українців мають президентська партія "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя" та політсила Юлії Тимошенко "ВО Батьківщина".

Читайте також: Українці обрали Володимира Зеленського політиком року

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного центром "Соціальний моніториг" та Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка.

Партію "Слуга народу" підтримують 39,1% сеерд тих хто буде голосувати та визначився з вибором, "ОПЗЖ" з 14,5% посідає друге місце. На третьому "ВО Батьківщина" 10,8%. Четверте місце з невеликим відривом посіла "Європейська солідарність" (10,6%). 

Дослідження проведене ЦСМ та Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка від 24 до 28 січня 2020 року. Опитано 2003 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,24% з імовірністю 0,95. 

Читайте також: Рейтинг Зеленського знову почав стрімко зростати – опитування

Зазначимо, це ж опитування показало, що серед державних органів влади українці найбільше не довіряють Кабінету міністрів – 68,3%, особисто прем'єр-міністру Олексію Гончаруку – 65,5%. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook