Укрпошта” планує підвищити ціни на доставку преси українцям. З 1 липня 2018 року вартість газет та журналів зросте на 50%, а з 1 січня 2019 року – повторно на 50%. 

Як повідомляє “ТСН.Україна“, “Укрпошта” станом на 2017 рік (з січня до вересня) отримала 415, 5 млн чистого збитку. При цьому прибуток за аналогічний період 2016 року становив всього 15, 2 млн гривень. Таким чином підняття тарифів до рівня собівартості послуг не допоможе державному підприємству покрити збитки поточного року.

Варто зазначити, що редакції київської та регіональної преси виражають претензії через неякісну доставку, скорочення поштових відділень в селах, відсутність партнерських відносин з регіональною дирекцією. Додають, що майбутній розвиток преси в Україні цілком залежить від постачання якісних послуг “Укрпошти”.

“У той же час, менеджмент ПАТ “Укрпошта” (перший заступник генерального директора Олександр Чернявський) говорить про економічні проблеми підприємства, викликані зношеністю фондів, зростанням рівня мінімальних зарплат, збитковістю сільської мережі відділень і державним регулюванням тарифів “, – пише у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

За його словами “Укрпошта” намагається реагувати на скарги редакцій газет та журналів, планує залучати кредитні кошти для короткострокових розрахунків із ними, а також обіцяє оформити знижки на редакційні передплати. Між іншим за пропозицією НСЖУ розглядається варіант мораторію на перегляд вартості доставки регіональних видань зони АТО.

“Але. ПАТ “Укрпошта” починає процес підняття тарифів на доставку газет через передплату з 1 липня 2018 року. Оприлюднені наміри – поступове підняття тарифів на доставку преси – в середньому на 10 копійок за доставку одного примірника кожні півроку, починаючи з другого півріччя наступного року “, – наголосив Томіленко.