Українці зможуть виходити на пенсію достроково, тобто до 60 років. При цьому така можливість буде у всіх, незалежно від роду зайнятості. Але для цього потрібно заробити чималий стаж.

Читайте також: В Україні почали виплачувати підвищені пенсії: хто і скільки отримає

Така можливість з'явиться у працюючого нині покоління українців в 2028 році по завершенню пенсійної реформи щодо збільшення страхового стажу. З цього моменту всі українці зі стажем 40 років зможуть вийти на заслужений відпочинок до 60 років, пише РБК-Україна.

Так, в редакцію газети "Пенсійний кур'єр", №25 (891) звернулася жінка 1962 року народження, у якої на сьогодні є 40 років стажу. Вона запитала, чи може вийти на пенсію достроково.

"Ні, тільки в 60 років. При наявності 40 років стажу незалежно від віку можна буде піти на пенсію тільки з 2028 року", – відповіла їй Галина Мастюгіна, заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України.

Читайте також: В Україні зросте мінімальна зарплата: підвищення відбудеться в три етапи

Нагадаємо, що в Україні для виходу на пенсію в 60 років зараз потрібно мати 27 років страхового стажу. До 2028-го ця цифра зросте до 35-ти обов'язкових років.

Для жінок в 2021 році закінчиться реформа, пов'язана зі збільшенням пенсійного віку. З 1 квітня 2020-го вони можуть оформляти виплати досягнувши 59,5 років. А з 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок буде дорівнювати чоловічому і становитиме 60 років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook