З 1 липня 2021 року українців чекає ще одна безкоштовна медична послуга. Щоб нею скористатися, потрібно буде лише направлення від лікаря. Мова йде про пакет послуг для лікування психічних захворювань.

Читайте також: Українки отримають більше безплатних медичних послуг з 1 квітня

Про це повідомили на брифінгу Національної служби здоров'я України.

«З 1 липня почне діяти новий пакет "Психіатрична допомога, що надається мобільними мультидисциплінарними командами" Ця послуга наблизить психіатричну допомогу до пацієнта. Він зможе отримати її вдома після завершення гострого перебігу хвороби», – сказано в повідомленні.

Мобільна мультидисциплінарна команда буде виїжджати до пацієнта та надавати йому допомогу за місцем перебування відповідно до індивідуального плану лікування, складеного у співпраці з пацієнтом.

Щоб отримати таку допомогу, необхідно мати направлення від лікаря, з якими підписано декларацію або від психіатра.

Читайте також: У громаді на Волині утворили майже 30 нових медичних пунктів

Безкоштовними для пацієнта будуть: психіатричний огляд і допомога; індивідуальний план лікування та реабілітації; проведення психодіагностичних тестів; контроль за станом, амбулаторні візити до одужання або стійкої ремісії.

Родичі пацієнта можуть розраховувати на психологічну підтримку медиків мобільної бригади. Їх навчать техніці самодопомоги і методам психологічної підтримки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook