Українцям анонсували зростання тарифу на електроенергію до 2021 року.

Читайте також: Українці, які не споживали газ – платитимуть за його транспортування

Причиною називають перехід на стимулююче регулювання для обленерго, заплановане НКРЕКУ. Про це на брифінгу повідомив голова НКРЭКУ Валерій Тарасюк, пише Знай.юа.

"Стимулююче регулювання для обленерго – річ неминуча. Ми повинні як країна до цього прийти. Я мрію, що ми це зробимо в наступному році, відійдемо від системи "витрати+" і перейдемо до стимулюючого регулювання. Вже скоро, протягом місяця, ми будемо презентувати наш підхід", – сказав Тарасюк.

Тарасюк чесно зізнається, що такий перехід неминуче призведе до зростання тарифу, однак дозволить залучати інвестиції.

"Іншого шляху у нас немає... У нас зношені мережі, їх потрібно оновлювати. У нас підхід, що на нову базу ставка дохідності має бути реальна і вигідна для залучення інвестицій. Вкладайте – і ось вам 15-17%, справді велика ставка. На стару базу повинна бути мінімальна ставка, але вона також дає прибутковість", – додав Тарасюк.

Читайте також: Високі тарифи: Зеленський на нараді "розніс" Гончарука і Коболєва (відео)

За словами глави НКРЭКУ, зараз Комісія готує нормативні документи, які передбачають поділ ставок на стару і нову базу активів обленерго. За його словами, для українців постараються зробити подорожчання м'яким і безболісним. Планується штучно обмежувати, розтягувати на кілька років зростання коштів у тарифі на амортизацію.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook