Уряд вирішив ліквідувати гральні автомати під виглядом лотерей. У зв'язку з цим, прем'єр-міністр Олексій Гончарук попоросив українців повідомляти про всі працюючі гральні заклади, яким вдалося сховатися від правоохоронців, – пише ТСН.

Читайте також: "Жодних схем, пов’язаних з азартними іграми, в області не буде": на Волині масово закривають ігрові заклади

Про це він заявив у своєму відеоблозі за підсумками тижня.

"Якщо ви знаєте про існування залу грального автомата, який сховався, який не помітили правоохоронці спеціально, або випадково, повідомляйте про це нас. Ми зробимо все від нас можливе, щоб до Нового року ця порочна практика – зали гральних автоматів – з вулиць міст зникли", – очільник уряду.

Прем’єр закликав, щоб українці писали про це у соціальних мережах уряду, зверталися до державних органів та до Нацполіції за місцеперебуванням. За його словами, в Україні раніше функціонували близько восьми тисяч гральних автоматів. Але за два дні правоохоронці припинили діяльність близько п’яти тисяч із них.

Читайте також: На Волині за добу з мережі незаконних гральних закладів вилучено обладнання на мільйони гривень

Нагадаємо, 20 грудня Кабінет міністрів України виключив можливіть розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей. Гончарук дав доручення Нацполіції сьогодні почати перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу. А ДФС організувати перевірки ліцензій всіх так званих "державних лотерей". МВС відзвітувало, що протягом ночі закрили майже 5 300 закладів. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook