Пандемія коронавірусу не закінчиться найближчим часом, а триватиме ще від двох до п'яти років.

Читайте також: В Україні посилять карантинний контроль

Таку думку озвучив в інтерв'ю BBC головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, як мінімум два роки ще українці житимуть в умовах пандемії. Вірус швидко мутує і кожен місяць світ може стикатися з новими штамами.

«Це триватиме принаймні ще кілька років. Від двох до п'яти. Поки не з'явиться якась загальна світова стратегія профілактики у вигляді або універсального щеплення, або лікування», – заявив він.

Також Кузін висловився про третю хвилю коронавірусу, яка дійде в країну, як і в інші європейські країни.

«Третя хвиля обов'язково до нас дійде. Нові спалахи коронавірусу у більшості європейських країн. Рано чи пізно Україна зіткнеться з таким спалахом. Орієнтовно це відбудеться не раніше листопада. Тому повинні готуватися», – сказав головний санлікар.

Читайте також: Нове дослідження показало, що коронавірус призводить до аномалій в імунітеті: навіть легка форма залишає патологію

Він нагадав, що рішення про локдаун в червоній зоні приймає місцева влада. Але залишається можливість загальнонаціонального локдауну.

Нагадаємо, що за минулу добу в Україні зафіксовано різке зростання нових випадків захворювань коронавірусом. Так, в країні 2032 нових випадки коронавірусу. Найбільше нових заражень Києві та Харківській області.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook