Навчання в школах від першого вересня розпочнеться, але формат буде залежати від епідеміологічної ситуації в кожному регіоні. 

Читайте також: Новий карантин в Україні: всі подробиці про обмеження з 1 серпня

Про це розповіла заступниця в.о. міністра освіти Любомира Мандзій в ефірі Сніданку з 1+1.

Згідно з ухваленою постановою уряду, прийняті чіткі критерії, за якими територію країни поділять на чотири рівні: жовтий, зелений, помаранчевий і червоний.  В зеленій зоні навчання відбуватиметься в приміщеннях шкіл. У жовто–помаранчевій буде змішана форма навчання: і очна, і дистанційна.

"У трьох з чотирьох рівнів (жовтому, зеленому і помаранчевому) діти звично першого вересня підуть до школи. Ми будемо рекомендувати не проводити масові заходи, зокрема і свято Першого дзвоника. Зокрема, буде рекомендувати зробити зручніші свята. Йдеться про те, що діти давно не бачилися. Тому буде доцільніше зробити щось цікавіше і креативніше (ніж традиційна лінійка – Ред)", – каже Мандзій.

В якому вигляді буде відбуватися очне навчання, зокрема, чи доведеться носити маски до школи, – ці рекомендації найближчим часом надійдуть від головного санлікаря України. 

Читайте також: У Луцьку батьки протестували проти дистанційного навчання

У червоній зоні навчальний процес повністю відбуватиметься дистанційно. За словами Мандзій, у Міносвіти створили і наразі записують навчальний відеокурс для вчителів щодо організації дистанційного навчання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook