В Україну прийшла справді холодна осінь з дощами, шквалами вітру та густими ранковими туманами. Вранці, 18 листопада, західні області та Лівобережжя знову огорне мряка.

Читайте також: Завтра в Україну прийдуть перші морози

Через ускладнення погодних умов синоптики вже оголосили штормове попередження – І рівень небезпечності, жовтий, повідомляє Укргідрометцентр.

Туман накриє регіони вночі та вранці понеділка. Через погану видимість найбільш обережними варто бути водіям, аби не потрапити у ДТП.

"18 листопада вночі та вранці в більшості областей туман, видимість 200-500  метрів", – розповіли синоптики.

Тумани варто очікувати жителям Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької, Київської, Чернігівської, Черкаської, Кіровоградської, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Луганської, Харківської, Полтавської, та Сумської областей.


Попри це, у понеділок погода буде сонячною і теплою, як на листопад. Температура повітря сягатиме до +13 градусів у західних, південних регіонах та до +7 у північних.

Читайте також: 17 листопада 2019 – яке сьогодні свято: традиції, заборони і прикмети

Як водіям їздити в тумані: поради

Їзда в туман, або в умовах поганої видимості, – одна з найбільш ризикованих вправ, які доводиться освоювати водієві. Аби вберегти себе та своїх пасажирів, водіям варто дотримуватися кількох простих правил:

  • Зменшіть швидкість до такої, щоб видимої відстані вам вистачило для екстреної зупинки.

  • Увімкніть ближнє світло, щоб зробити свою машину помітною для інших учасників руху. Якщо машина укомплектована протитуманними фарами, включіть саме їх.

  • Не намагайтеся маневрувати, обганяти чи йти на випередження з іншими авто.

  • У заміських поїздках в густому тумані користуйтесь GPS-навігатором, екран якого буде підказувати загальний напрямок руху, майбутні повороти і транспортні розв'язки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook