"Укрпошта" розглядає можливість припинення доставки пенсій з 2019 року в разі, якщо не буде затверджений новий тариф на цю послугу.

Читайте також: "Укрпошта" скаржиться на збиток у 1 мільярд через доставку пенсій

Про це повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, пише НВ.

"Я б хотів бути максимально конкретним і відвертим: не буде прийнятий новий тариф на доставку пенсій до 1 листопада 2018 року, з 1 січня 2019 року доставка пенсій Укрпоштою буде припинена", – наголосив він.

Якщо це станеться, понад 4,5 млн людей можуть не отримати свою пенсію, так як, за словами Смілянського, Пенсійний фонд "відмовляється оплатити хоча б собівартість її доставки".

Читайте також: АМКУ дозволив "Розетці" купити "Prom.ua"

Глава Укрпошти зазначив, що новий тариф був встановлений ще рік тому, в листопаді 2017 року (згідно з рішенням Міністерства інфраструктури як регулятора в цьому випадку). Однак його не узгоджують в Міністерстві соціальної політики і в Пенсійному фонді.

"Я цілий рік чекав, доводив, вів переговори, переконував, тоді як Укрпошта "привезла" собі 1 млрд грн збитків на цю послугу, але ж це могли бути нові сортувальні центри, машини і підвищення зарплати тим самим листоношам, про яких так часто люблять згадувати перед виборами", – заявив керівник підприємства.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter