Укрзалізниця хоче знову підвищити ціни.

Читайте також: Україна та Польща розширять залізничне сполучення

Таку інформацію під час конференції Grain Ukraine повідомив директор по економіці і фінансах Укрзалізниці Андрій Рязанцев, – повідомляє znaj.ua.

"Тут багато гострих кутів. Навряд чи для економіки держави в цілому добре, коли УЗ продає свої послуги нижче рівня собівартості, як це відбувається в пасажирських перевезеннях", – зазначив він.

Рязанцев уточнив, що на сьогоднішній день Укрзалізниця вважається монополістом на ринку надання послуг з пасажирських перевезень та за рахунок демпінгу не дає розвиватися іншим видам перевезення. 

"Ми коли-небудь прийдемо до ситуації, коли наші приміські перевезення з'їдять свої основні засоби, але альтернатива на ринку не з'явиться, так як ми в свій час демпінгували і ніхто не міг нам стати конкурентом", – повідомив глава.

Читайте також: "Сподіваюся, що ви на такому ж смітті їздите до себе на роботу", – волинянин про вагон "Укрзалізниці"

Слід нагадати, що в травні 2018 року тариф на залізничні пасажирські перевезення піднявся на 12%. Наступне підвищення заплановано на 1 жовтня 2018 року – знову на 12%. Виходить, що сумарний ріст за рік буде становити більше 25%.

Раніше стало відомо, чого саме варто очікувати і побоюватися з моменту підвищення тарифу на квитки від Укрзалізниці. Через збільшення цін на вантажоперевезення, експорт дасть збій і країна відчує продуктову кризу, як повідомляють експерти.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter