Європейська освіта – мрія багатьох випускників та їх батьків. Диплом європейського зразка відкриває чудові перспективи. Маючи його на руках, студент може отримати гарну роботу та проживати у будь-якій країні ЄС. Початок успішної кар’єри залежить від вибору правильного ВНЗ. Рекомендується ознайомитись з можливістю отримання освіти в Словаччині. 

Переваги навчання в Словаччині

Кожен п’ятий абітурієнт вибирає навчання за кордоном. Багато хто зрозумів, що можливості розстеляються куди далі Польщі. Багато європейських вузів мають прекрасні пропозиції. 

Університети Словаччини вважаються одними з найкращих в Європі. Вони конкурують з вузами Німеччини, Швейцарії, Австрії та ін. Головна перевага отримання освіти в Словаччині – навчання абсолютно безкоштовне. Студенти повинні бути готові, що викладачам не вдасться дати хабар, а пропуски пар можливі лише по поважним причинам. Але це гарантує отримання якісної освіти, а не просто листок в виді диплому. 

Переваги навчання в Словаччині:

  • навчання за деякими напрямками не вимагає вступних іспитів. Але потрібно знати словацьку мову на рівні В1-В2. Деякі університети приймають абітурієнтів по оцінкам атестату;
  • безкоштовне навчання при знані словацької мови. Перед вступом в університет потрібно підтвердити володіння нею. Також знаючи державну мову можна отримувати стипендію та соціальні виплати;
  • проживання в Словаччині доступне для більшості людей. Ціни на харчі, речі та інше здивують майже кожного. Більш того, навчаюсь в Словаччині, можна додатково знайти підробіток.

Не потрібно боятися словацької мови. Спираючись на відгуки, доклавши зусиль, вдасться опанувати граматику і розмовну мову. 

Популярні вищі навчальні заклади в Словаччині

Рекомендується звернути увагу на економічний університет в Братиславі. Він вважається найкращим в Словаччині. З дня заснування, ВНЗ випустив більше 70 тис. студентів у сфері економіки та державного управління. На сьогоднішній день, в університеті навчається більше 15 тис. студентів. 

Не дивлячись на те що університет вважається вузькопрофільним, він нараховує велику кількість економічних напрямків: бізнес, державне управління, менеджмент, економічна інформатика, міжнародні відносини, банківська сфера та ін. Економічний університет в Братиславі пропонує безкоштовну вищу освіту для українців на словацькій мові.