Уряд підвищив розмір соціальної стипендії дітям-сиротам. Відтепер така стипендія становитиме до 150% розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення 18 років – до 150% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Читайте також: В Україні школярам роздадуть по 100 тисяч гривень, але потрібно виконати одну умову

Про це в своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко під час засідання уряду 27 січня, пише ТСН.

Також у документі конкретизували випадки, коли особи, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, мають право на виплату соціальної стипендії (якщо їх батьки померли, загинули або пропали безвісти).

Читайте також: Вісім волинських спортсменів отримуватимуть щомісячну стипендію

До цього соціальна стипендія становила 2 360 грн. Тепер очікується, що розмір соціальної стипендії для дітей-сиріт збільшиться в середньому на 1 150 грн.

Варто зазначити, що в Україні є два різновиди стипендій: академічна, яка нараховується за успішне навчання і особливі досягнення, а також соціальна, що призначається студентам, що має особливий статус. Соціальна стипендія для студентів виплачується незалежно від успішності отримання знань.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook