У хірургічному відділенні Нововолинської лікарні зробили приймальні пункти для пацієнтів з підозроюю на Ковід-19. Відтак, заразитися коронавірусом може будь-хто, хто звернеться за медичною допомогою.

Читайте також: Через затримку ПЛР-тестування в області, лікарня у місті на Волині переповнена хворими з підозрою на COVID-19

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Наразі у медзакладі у рамках президентської програми "Велике будівництво" проводять ще й ремонтні роботи, відтак штукатурять стіни у розпал карантину. Однак, як зазначається у сюжеті, цей ремонт є такими собі відкритими дверима для інфекції у місті. Адже на сьогодні на карантин у лікарні закрито аж три відділення. Тому пацієнтів із підозрою на ковід приймають у хірургічному відділенні, фактично не ізолювавши його від інших хворих. В одних і  тих же коридорах опиняються хворі на коронавірус та усі інші.

Нагадаємо, першим про такий безлад заговорив лікар-хірург Магомед Магомаєв. Він розповів, що у медзакладі хворих з підозрою на ковід везуть в хірургічний санпропуск, викликають туди спеціалістів для консультації і кладуть пацієнтів в інфекцію, терапії чи хірургію. Хоча за законом таких хворих повинні везти в інфекційне відділення, де визначають: коронавірус чи інша патологія.

До того ж, за словами лікаря, у хірургічному відділенні знаходиться перев’язочна, де надається допомога амбулаторним хворим. Однак, коли привозять хворого з підозрою на ковід, санпропуск закривають й  іншим доводиться чекати, адже лікарі не можуть зайти в перев’язочну.

Розповів Магомед Магомаєв і про те, що через карантин у лікарні вже четвертий місяць закриті три відділення – фізіотерапії, денного стаціонару та психоневрології. А працівників керівництво відправило у відпустку. Все би нічого, але відпочивати стільки часу без зарплати медикам зовсім не весело.

Читайте також: На Волині за добу зафіксували 60 нових випадків та 2 смерті від COVID-19

Про ці та інші проблеми медзакладу лікар-хірург розповів під час позачергової сесії Нововолинської міської ради. Однак частина керівництва медзакладу навіть почала хаяти хірурга.

Тоді депутат Володимир Шаповал поцікавився, скільки лікарів та медсестер знаходяться у відпустках за власний рахунок. Однак, повноцінної відповіді так і не отримав, оскільки розмова змістилася у політичну площину та перетворилася на такий собі балаган.

Радник мера Володимир Рожелюк дозволив собі назвати активістів та помічників нардепа Ігоря Гузя, які прийшли на позачергову сесію, "зборищем".

"Балаган – інакше реалії медицини в часи пандемії не назвеш. І піар на ремонтах в той час, коли медсестра або санітарка працює за мінімалку, – абсурд, а ще більший абсурд – коли їх відправляють у неоплачувані відпустки", – зазначається у сюжеті телеканалу Аверс.

"Ситуація обурлива, бо сьогодні ми бачили яскравий приклад того, як можна травити людину, яка не тільки має власну думку, а й бентежиться за суспільне благо. І над нею чиниться розправа", – сказав на завершення помічник нардепа Борис Карпус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook