Сьогодні під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області виник конфлікт навколо посади керівника санаторію матері та дитини "Пролісок".

Керівник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Мирослава Якимчук повідомила, що дія контракту із директоркою КП «Волинський обласний санаторій матері і дитини "Пролісок" Валентиною Касардою закінчується 14 лютого.

Тож на розгляд депутатської комісії винесли проект рішення про продовження терміну контракту керівниці на три місяці, протягом яких має відбутися конкурс на заміщення посади. 

Однак, з такою пропозицією не погоджувався депутат обласної ради Святослав Кравчук та заявляв що такі питання не можуть виноситися на розгляд комісії у день закінчення контракту, а попередньо слід було оголосити конкурс.  Депутат запропонував продовжити термін дії контракту керівника обласного комунального підприємства ще на один рік та рекомендувати обласній раді оголосити конкурс за три місяці до закінчення контракту.

Натомість депутат обласної ради Вячеслав Рубльов зауважив, що до складу комісії входять депутати, вона працює чітко, а винесені питання розглядають із дотриманням усіх вимог. А на зауваження про дискредитацію роботи облрадою комунальних підприємств області, зокрема санаторіїв, відповів, що протягом навіть минулого року обласна рада пішла на зустріч, наприклад, таким санаторіям, як "Турія" чи "Лісова пісня", "борючись із адміністрацією", виділяючи значні кошти на їх підтримку з обласного бюджету. Окрім того, за останній час не було продано жодного комунального підприємства.

Своєю чергою Валентина Касарда заявила, що у разі її звільнення з посади за нею піде половина колективу.

У підсумку члени комісії вирішили продовжити термін контракту керівника комунального підприємства  керівника санаторію матері та дитини "Пролісок" терміном на три місяці, а профільній комісії оголосити конкурс на заміщення вакантної посади.

Не дочекавшись завершення голосування Валентина Касарда поспішно покинула залу звинувативши колег-депутатів в упередженості. Слідом за нею залу засідань покинули члени комісії Сергій Слабенко та Святослав Кравчук, хоча на порядку денному засідання залишалося ряд важливих питань.

Петро Сосницький

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter