4 травня в терміновому порядку відбулося засідання та комісійне обстеження зруйнованої споруди і об’їзних доріг перекритої ділянки на км 33+044 автомобільної дороги Н-17 Львів – Радехів – Луцьк в селі Гайок.

Читайте також: В Укравтодорі розповіли, коли відбудують міст, який обвалився на трасі «Луцьк-Львів»

Про це повідомили на сторінці Служби автомобільних доріг у Львівській області. 

Автошлях Львів – Радехів – Луцьк національного значення та є одним із важливих артерій Львівщини, яка з’єднує з Волинською областю. Внаслідок руйнування моста завдано припинено міжобласне автомобільне та приміське автобусне сполучення, ускладнено вантажне перевезення критично важливих вантажів та товарів.

Читайте також: Стало відомо, як об'їхати місце на трасі «Луцьк-Львів», де обвалився міст

За думкою кандидата технічних наук та провідного експерта будівельного Максима Коваля, руйнацію цього моста спричинила безвідповідальність водіїв, адже, попри заборону, через аварійний міст продовжували курсувати багатотонні вантажівки.

Служба автомобільних доріг у Львівській області повідомляє, що для об’їзду зруйнованої переправи влаштовані всі відповідні дорожні знаки, а робітники вже розпочали демонтаж зруйнованих елементів мостового переходу через річку Західний Буг та проводять підготовчі роботи для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Зазначимо, що цей міст включений до списку Національної програми відновлення мостів, що є частиною програми «Велике будівництво», на сьогодні вже завершується розроблення проєктної документації на капітальний ремонт цієї штучної споруди.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook