Через пандемію COVID-19 світу загрожують масові проблеми з психічним здоров'ям – в житті людей з'явилося дуже багато стресових факторів.

Читайте також: Спортзалам – так, пляжі – під питанням: Ляшко зробив нову заяву про пом'якшення карантину

Як повідомляє Associated Press, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до світових урядів зміцнити сферу психічної терапії, оскільки багато людей відчувають стрес через пандемію COVID-19.

"Після десятиліть зневаги і недостатніх інвестицій в служби охорони психічного здоров'я пандемія COVID-19 наразі вражає сім'ї та громади додатковим психічним стресом", – заявив генсек ООН.

За його словами, люди хвилюються через смерть рідних, втрату роботи, ізоляцію, проблеми в сім'ї, страх перед майбутнім і так далі. Також він зазначив, що в особливій групі ризику перебувають медпрацівники, літні люди та молодь із психічними розладами.

Читайте також: В Україні майже 17 тисяч випадків коронавірусної хвороби

"Емоційні труднощі серед дітей і підлітків посилюються сімейним стресом, соціальною ізоляцією, причому деякі стикаються зі зростаючим насильством, порушенням освіти і невпевненістю в своєму майбутньому", – зазначив він.

Згідно з прогнозами ООН, якщо не буде вжито заходів, то через епідемію імовірне довгострокове зростання кількості і серйозності проблем із психічним здоров'ям у всьому світі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook