На цей час про українську гуманітарну кризу в світі забули.

Читайте також: Фінляндія готова відправити миротворців на Донбас

Таку заяву зробила заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер на європейській конференції, присвяченій гуманітарній кризі на сході України, повідомляє Голос Америки в суботу, 3 березня.

Вона вважає, що потрібно краще інформувати світову громадськість про щоденне насильство на Донбасі.

Мюллер зазначила, що, за даними ООН, понад 2530 цивільних осіб загинули і 9 тисяч отримали поранення. Внаслідок військових дій були пошкоджені тисячі будинків, сотні лікарень, шкіл й об’єктів водопостачання та електропостачання.

"Незліченні угоди про припинення вогню не спрацювали, і саме ця політична неспроможність покласти край конфлікту продовжує змушувати 4,4 мільйона українців, які постраждали від конфлікту, переносити щоденні страждання і робить неможливими вибори", – сказала вона.

За її словами, Східна Україна швидко стає "однією з найбільш замінованих територій у світі".

"Якщо ми не візьмемося за подолання цієї проблеми, вона впливатиме на темпи прогресу у відновленні та розвитку десятиліттями", – зазначила Мюллер.

Вона зауважила, що кожен місяць через 457-кілометрову"контактну лінію" проходить мільйон осіб. Тисячі з них кожен день стикаються із затримками і перешкодами в доступі до основних послуг: пенсій, соціальних виплат.

"Важко повірити, що лише чотири роки тому Україна не потребувала гуманітарної допомоги", – наголосила Мюллер.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter