Українські військові та бойовики запустили сигнальні ракети на підтвердження готовності до розведення сил і засобів. На визначеній ділянці підрозділи Збройних сил України та окупаційних військ уже почали відводити техніку.

Читайте також: Український воїн загинув під час виконання бойового завдання в зоні ООС (фото)

В районі Петрівського розпочалася практична фаза розведення від лінії розмежування сил і засобів Збройних сил України та окупаційних військ, пише УНІАН.

"Почалася практична фаза розведення сил і засобів на ділянці №3", – заявив Агеєв.

Раніше в районі Петрівського українські військові запустили сигнальні ракети на підтвердження готовності до розведення сил і засобів.

"О 12.01 ми просигналили білою ракетою про те, що готові до практичної фази початку розведення сил і засобів", – сказав він.

Читайте також: У госпіталі помер український воїн після страшного поранення в голову

За словами Агеєва, представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які постійно моніторять ситуацію як фізично, так і за допомогою квадрокоптерів, підтвердили, що супротивник діяв синхронно, дзеркально - так само просигналив білою ракетою.

"Інформація, що та сторона дійсно пустила ракету, була підтверджена нашим постом спостереження" – додав він.

За його словами, о 12.15 відбулось повторне підтвердження сигналу з боку Об’єднаних сил – запустили зелену ракету.

"Зараз чекаємо підтвердження від ОБСЄ, що з того боку так само пішла зелена ракета. Після цього відбудеться розведення сил і засобів, тобто піде техніка, яка визначена для розведення на сьогоднішній день" – наголосив Агеєв.

Тристороння контактна група із врегулювання ситуації на Донбасі узгодила питання про початок відведення сил і засобів у районі Петрівського 9 листопада о 12.00.

Раніше розведення поблизу Петрівського було заплановане на 8 листопада, але, як заявили у штабі ООС, процес зірвала ворожа сторона.

Читайте також: У Золотому почався процес розмінування

23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч глав країн "нормандського формату" (Україна, Росія, Франція, Німеччина) відбудеться після розведення сил на трьох ділянках на Донбасі: поблизу Станиці Луганської, Золотого і Петрівського, а також після припинення обстрілів.

Розведення сил в районі Станиці Луганської відбулось у червні, поблизу Золотого - наприкінці жовтня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook