За рік індекс м’ясного кошика зріс на 40%, але найбільше подорожчало сало – аж на 80%. Також добряче зросла в ціні і свинина.

Читайте також: М’ясна продукція в Україні подорожчала більше, ніж на третину

Про це повідомив голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці у Facebook.

“Усі види м’яса стали дорожчими за рік від 29% до 80%, а саме: сало – на 80%, свинина – на 55%, ковбаса варена – 34%, курка в тушці – на 31%, філе курки – 30%, яловичина – на 29%”, – зазначив він.

Тож, у порівнянні з минулим роком, кілограм сала здорожчав на 32 гривні – в середньому 72 грн за кілограм, свинина – на 39 гривень (110 гривень за кілограм), яловичина – 26 гривень (за м’ясо з кісткою – 117 гривень за кілограм), філе курки і курка в тушці – на 21 і 13 гривень відповідно (92 і 55 гривень за кілограм), ковбаса варена – на 21 гривню (83 гривні за кілограм).

"Якщо в цілому оцінити, то на кінець січня 2018 року вартість м’ясного кошика коштує 529 гривень, тоді як рік тому його вартість становила 377 гривень. Тобто індекс м’ясного кошика за рік зріс на 40%, або на 152 гривні",– підсумував Дорошенко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter