Камери автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху з 1 липня будуть реєструвати не тільки перевищення швидкісного режиму, але і проїзд на червоне світло, і за їзду по смузі для автобусів і тролейбусів. У перспективі впровадження ще однієї функції – штрафи за розмови по мобільному за кермом.

Читайте також: За п'яне водіння в Україні хочуть "саджати" на 15 діб

"З 1 липня ми запускаємо й інші функції системи: почнемо контролювати проїзд перехресть на червоне світло і їзду по смузі для громадського транспорту", – розповів заступник голови МВС Антон Геращенко в інтерв'ю РБК-Україна.

Таким чином, в Україні готуються до повномасштабного впровадження камер автоматичної фото- і відеофіксації.

Тим часом, бажаючих поганяти зменшились. За словами Геращенко в Facebook, вже на другий день роботи камер відеофіксації порушень скоротилася на 40%.

Радник глави МВС Іван Варченко каже, що у перспективі й інші види порушень. Але поки це тільки предмет обговорень.

Читайте також: У поліції розповіли, як каратимуть водіїв за приховування номерних знаків

"Закон передбачає можливість фіксувати в автоматичному режимі різні види порушення. Аж до розмови по телефону за кермом. Але це поки тільки обговорюється", – розповів Варченко, пишуть Вести.

Зазначимо, що камери будуть фіксувати інші порушень (крім швидкості) поки що в тестовому режимі. Тобто штрафи за них приходити поки не будуть.

Всього на дорогах України зараз працює 115 приладів, а вимірювання буде здійснюватися на 209 ділянках. Значна частина – в Києві і області.

У цілому по Україні в найближчі два роки планують поставити 1200 камер в небезпечних місцях. А сама система автофіксації розрахована на 6 тисяч камер.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook