Закон про подвійне громадянство в Україні може бути прийнятий вже до кінця 2019 року.

Читайте також: У маршрутках Луцька заборонили оплату за проїзд через "Приват24"

Такий прогноз в інтерв'ю "Сегодня" зробив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, припустивши, що в Раді цілком можуть встигнути розробити і проголосувати за документ.

"Є два шляхи. Перший – якщо ми підемо традиційним міжвідомчим шляхом – це може зайняти кілька місяців. Оскільки треба зібрати думки всіх міністерств, пропустити через уряд і вийти на парламент. Може бути інша ініціатива, якщо безпосередньо депутати з правлячої фракції візьмуться за розробку, або президент внесе цю пропозицію. Зараз шляхи опрацьовуються, але ми постараємося зробити це набагато швидше, щоб уже до кінця року мати, як мінімум, законопроект, а може, і закон", – сказав він.

Читайте також: Обговорили реформи: Зеленський зустрівся з послами "Великої сімки"

За словами Боднара, отримати подвійне громадянство зможуть три категорії громадян. Це українці, які виїхали за кордон і проживають там постійно або тимчасово. Також громадяни, які проживають в Україні і певним чином отримали інше громадянство. Третя категорія – іноземці, в основному українського походження, які хотіли б отримати українське громадянство, але не можуть через наявність основного громадянства в іншій країні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook