В Україні до патрулювання у п’ятьох найбільших аеропортах залучать кінологічні підрозділи. 

Читайте також: Польські прикордонники–хабарники допомагали українцям переправляти контрабанду

Про це заявив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін під час координаційної наради за участю керівників центрального апарату, кримінального блоку поліції у Київській, Одеській, Львівській областях та м. Києві, повідомляє сайт Національної поліції

"Останнім часом у поліції зафіксовані випадки переправлення наркотичних засобів через аеропорти. Відтак на патрулювання у великих аеропортах будуть залучені патрульні спільно з кінологами. Крім того, на чергування заступатимуть оперативники підрозділів протидії наркозлочинності", – сказав він.

Читайте також: На волинському кордоні збільшилась кількість контрабанди наркотиків

Аброськін зауважив, що лише через міжнародний аеропорт "Бориспіль" протягом місяця проходять 1,1 мільйона пасажирів. Посилення несення служби в аеропортах дасть змогу виявляти небажаних громадян, які прибувають із метою скоєння злочинів, додав він.

"Поки ми хочемо провести експеримент в аеропортах Київської області, зокрема – в аеропортах "Бориспіль" та "Жуляни", а також в Одесі та Львові. Згодом така робота розпочнеться і в Харкові. Спільні наряди патрульної поліції та кінологів розпочнуть роботу в зоні прильоту та відльоту, а також на прилеглій території до аеропорту. Ця робота розпочнеться вже з п’ятого листопада", – заявив перший заступник голови Нацполіції.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter