Національне агентство з питань запобігання корупції презентувало оновлений Реєстр корупціонерів.

Читайте також: Повідомили деталі затримання чиновниці Волинської ОДА на хабарі (фото)

Змін зазнав інтерфейс, який тепер дозволяє швидко знайти корупціонерів за прізвищем, за видом корупційного діяння або за місцем скоєння злочину чи правопорушення, пише УНІАН.

Презентація Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, відбулася за участі голови НАЗК Олександра Новікова, керівника Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергія Деркача, а також закордонних партнерів України.

"Сьогодні ми презентуємо новий реєстр. Тепер можна побачити, скільки всього людей притягнуто до відповідальності за корупцію. Серед них, зокрема, скільки по кримінальних злочинах, скільки – по адміністративних правопорушеннях і скільки – до дисциплінарної відповідальності. Також ми зробили зручний пошук, і тепер за ім'ям особи, за видом вчиненого правопорушення будь-хто може проаналізувати дані про осіб, які вчинили корупційні правопорушення", − сказав голова НАЗК.

Читайте також: В Україні розпочинається "перезапуск" судової реформи

До оновлення там був незручний пошук, не було відомостей про загальну кількість осіб, розподілу за категоріями. У новому реєстрі налагоджено зручну роботу з даними та створено інтерактивну мапу правопорушень. Також всі учасники держзакупівель зможуть перевіряти, чи є в Реєстрі корупціонерів посадовці або юридичні особи, з якими вони мають намір вести справи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook